Udang Masak Diraja

Tapi kan, udang masak diraja ini bukanlah susah sangat nak masaknya. Nak kata macam masak rendang pun tidak dan nak kata macam masak gulai lemak pun tidak. Boleh dikatakan dari segi rasa dan memasaknya antara rendang dan gulai lemak.

Continue Reading

Top 10 Youtube Kak Yan 2021

Selamat Tahun Baru 2022. Semoga tahun baru menjadi lebih baik buat kita semua seisi keluarga. Selalunya pada waktu hujung tahun dan awal tahun ni ramai orang akan berkongsi list atau senarai pencapaian setahun lepas dan…

Continue Reading
Arissa’s 25th Birthday
Arissa - The Birthday Girl

Arissa’s 25th Birthday

This is a very late entry. Anak bongsu kami Arissa celebrated her 25th birthday on Nov 8, 2021. Macam take percaya anak bongsu Kak Yan pun dah berusia 25 tahun. However, being the youngest, she…

Continue Reading

Ayam Masak Kunyit

Semalam Kak Yan masak ayam masak kunyit. Jenuh memikir nak masak apa untuk makan tengahari. Dah tiap-tiap hari masak, lambat laun kering jugak idea nak masak apa. Mula-mula ingat nak order sahaja ayam masak kunyit…

Continue Reading

Singgang Ikan Tongkol Terengganu

Sekali -sekala makan singgang ikan dan dipadankan dengan budu dan tempoyak, memang bertambah-tambah nasiknya. Orang kata lauk macam ini sesuai untuk orang demam. Orang dulu-dulu lah cakap. Tapi sekarang ini dah berubah. Lauk singgang ini…

Continue Reading

Asma’s Birthday 2021

Another late entry. This one is about Asma's 26th Birthday that we celebrated on August 24 tempoh hari. Seperti mana birthday Alia earlier, kami hanya did a birthday dinner sahaja this time around - al…

Continue Reading

Bubur Kacang Merah

Mungkin kita jarang makan bubur kacang merah. Selalunya kita makan bubur kacang hijau kan. Bubur kacang merah yang Kak Yan buat ini adalah salah satu manisan untuk makanan masyarakat Cina. Manisan ini tidak menggunakan santan.…

Continue Reading