My August Girls
Our Sweethearts: Happy Birthday Alia and Asma

My August Girls

Birthday is huge in our household. Tidak boleh tidak kami mesti akan meraikan hari kelahiran each other – kadang-kadang tu cukup sekadar pergi dinner satu family. Tetapi kalau ada lebih budget duit dan masa, Kak…

Continue Reading
I Know What You Did Last Raya?
The Mior Azhars: Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin

I Know What You Did Last Raya?

Aidilfitri datang lagi. Tapi itulah, macam baru betul je sambut last year. This year kami sambut hari raya pertama di USJ, juga macam last year. Tetamu-tetamu yang datang juga lebih kurang orang yang sama macam…

Continue Reading
Game of Thrones Viewing Party
Gegeh: Things we do to entertain ourselves

Game of Thrones Viewing Party

Nak tahu satu benda tak? Sebenarnya Kak Yan ni peminat siri Game of Thrones. Entah macam mana masa season seven yang lalu Kak Yan terjebak mengikuti siri TV nombor satu dunia ini. Ini semua angkara…

Continue Reading
Birthday Getaway di Lexis Hibiscus Resort
An Unforgettable Birthday weekend: Rangkuman gambar-gambar di Lexis PD.

Birthday Getaway di Lexis Hibiscus Resort

Birthday Kak Yan tahun ni jatuh on a weekday. So, the family decided to celebrate birthday Kak Yan the following weekendnya and they pakat-pakat to do it at Lexis Hibiscus Resort di Port Dickson. Now…

Continue Reading
My Two New Books
My Two New Babies: Terimalah ole-ole terkini dari Kak Yan

My Two New Books

Finally, after more than two years, dua buku terkini Kak Yan akhirnya berjaya diterbitkan. Terima Kasih Amanie Media, selaku penerbit, yang sudi menerbitkan buku-buku Kak Yan ini. Terimalah buah tangan dari Kak Yan iaitu “The…

Continue Reading
Hints & Tips – Mari BerMarie Kondo Di Dapur
Our Pantry: Kena selalu rajin nak dapatkan dapur yang tersusun rapi

Hints & Tips – Mari BerMarie Kondo Di Dapur

Memang agak sukar untuk kita sentiasa mengekalkan kebersihan dan kekemasan dapur. Apatah lagi kalau dapur tu tak henti-henti beroperasinya. Lepas masak nak mengemas pulak, masak kemudian kotor balik. Adoii! Bilalah kerja-kerja mengemas dapur nak habis. Kalau…

Continue Reading