My Cookbook Collection

Semalam Kak Yan berbual kosong dengan suami dan anak-anak dan antara topik yang menjadi bahan bual bicara kami ialah tentang buku. Kat rumah ni suami dan anak-anak Kak Yan memang gila membaca buku. Kak Yan…

Continue Reading
An Appearance in Borak Kopitiam
Dapur Kalut: Kak Yan with Afiq, Dayah dan Hefny

An Appearance in Borak Kopitiam

Alhamdulillah! Tadi pagi Kak Yan bersiaran dalam segmen Dapur Kalut di dalam rancangan bual bicara pagi TV3 Borak Kopitiam. Dah namanya Dapur Kalut, hari ini memang havoc di set dengan telatah host-host kelakar Afiq, Dayah…

Continue Reading
My August Girls
Our Sweethearts: Happy Birthday Alia and Asma

My August Girls

Birthday is huge in our household. Tidak boleh tidak kami mesti akan meraikan hari kelahiran each other – kadang-kadang tu cukup sekadar pergi dinner satu family. Tetapi kalau ada lebih budget duit dan masa, Kak…

Continue Reading
I Know What You Did Last Raya?
The Mior Azhars: Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin

I Know What You Did Last Raya?

Aidilfitri datang lagi. Tapi itulah, macam baru betul je sambut last year. This year kami sambut hari raya pertama di USJ, juga macam last year. Tetamu-tetamu yang datang juga lebih kurang orang yang sama macam…

Continue Reading
Game of Thrones Viewing Party
Gegeh: Things we do to entertain ourselves

Game of Thrones Viewing Party

Nak tahu satu benda tak? Sebenarnya Kak Yan ni peminat siri Game of Thrones. Entah macam mana masa season seven yang lalu Kak Yan terjebak mengikuti siri TV nombor satu dunia ini. Ini semua angkara…

Continue Reading