Harijadi Suami 2021- Part 1

Selepas dua tahun sambut harijadi di rumah sahaja disebabkan 'lockdown', tahun ini Kak Yan dan anak-anak bercadang nak belanja suami makan-makan di luar. Tahun ini nak lah bagi 'exclusive birthday meals' dekat suami sikit. Seperti…

Continue Reading
Arissa’s 25th Birthday
Arissa - The Birthday Girl

Arissa’s 25th Birthday

This is a very late entry. Anak bongsu kami Arissa celebrated her 25th birthday on Nov 8, 2021. Macam take percaya anak bongsu Kak Yan pun dah berusia 25 tahun. However, being the youngest, she…

Continue Reading

Asma’s Birthday 2021

Another late entry. This one is about Asma's 26th Birthday that we celebrated on August 24 tempoh hari. Seperti mana birthday Alia earlier, kami hanya did a birthday dinner sahaja this time around - al…

Continue Reading
Birthday Alia in 2021
The Birthday Girl Alia

Birthday Alia in 2021

Lamanya tak update kat ruangan Catatan Santai ni ya. Maklumlah sejak dua menjak kita kena duduk rumah je di kala musim pandemic Covid-19 begini memang terbatas lah segala aktiviti kat luar. Nak keluar pun takut.…

Continue Reading

My 52nd Birthday

Tanggal 17 April yang lalu , Kak Yan turned 52. Alhamdulillah. And seperti biasa, the daughters and husband went the extra mile to organise a birthday dinner for Kak Yan - walaupun di bulan puasa.…

Continue Reading
OUR NEW YEAR 2021 DINNER
New Year 2021 Table Setting

OUR NEW YEAR 2021 DINNER

Selain menyambut hari lahir, keluarga kami juga ada tradisi menyambut tahun baru dengan mengadakan majlis makan malam. Saja seronok-seronok set up table lawa-lawa dan masak fancy sikit. Bukan ada arah tujuan pun. Cuma nak berseronok…

Continue Reading

Our 27th Wedding Anniversary

Pada tanggal 19 November yang lalu, Kak Yan dan suami celebrated our 27th wedding anniversary. Alhamdulillah, syukur di atas rezeki dan kurniaan jodoh ini. Kami raikan bersama2 dengan anak2 .... pagi tu suami belanja breakfast…

Continue Reading