Asma’s Birthday 2021

Another late entry. This one is about Asma's 26th Birthday that we celebrated on August 24 tempoh hari. Seperti mana birthday Alia earlier, kami hanya did a birthday dinner sahaja this time around - al…

Continue Reading
Birthday Alia in 2021
The Birthday Girl Alia

Birthday Alia in 2021

Lamanya tak update kat ruangan Catatan Santai ni ya. Maklumlah sejak dua menjak kita kena duduk rumah je di kala musim pandemic Covid-19 begini memang terbatas lah segala aktiviti kat luar. Nak keluar pun takut.…

Continue Reading

My 52nd Birthday

Tanggal 17 April yang lalu , Kak Yan turned 52. Alhamdulillah. And seperti biasa, the daughters and husband went the extra mile to organise a birthday dinner for Kak Yan - walaupun di bulan puasa.…

Continue Reading
OUR NEW YEAR 2021 DINNER
New Year 2021 Table Setting

OUR NEW YEAR 2021 DINNER

Selain menyambut hari lahir, keluarga kami juga ada tradisi menyambut tahun baru dengan mengadakan majlis makan malam. Saja seronok-seronok set up table lawa-lawa dan masak fancy sikit. Bukan ada arah tujuan pun. Cuma nak berseronok…

Continue Reading

Our 27th Wedding Anniversary

Pada tanggal 19 November yang lalu, Kak Yan dan suami celebrated our 27th wedding anniversary. Alhamdulillah, syukur di atas rezeki dan kurniaan jodoh ini. Kami raikan bersama2 dengan anak2 .... pagi tu suami belanja breakfast…

Continue Reading

My Birthday Girls

Ini adalah sebuah late entry. Dah masuk bulan September barulah Kak Yan terhegeh-hegeh nak berkongsi memori birthday anak-anak Kak Yan ialitu Alia dan Asma pada bulan Ogos lalu. Ye, dua orang anak Kak Yan lahir…

Continue Reading

Asma Mior Got Lawyered

Hari Jumaat lepas merupakan hari bersejarah buat keluarga Kak Yan as my second daughter Asma was called to the bar di Mahkamah Tinggi, Kuala Lumpur. Call to the bar ni sebenarnya merupakan upacara tradisi dan…

Continue Reading