Father’s Day 2020

Last week, seluruh dunia menyambut Hari Bapa. Di Malaysia pun ramai yang berkongsi kisah mereka mengenangi jasa bapa-bapa masing-masing dan meraikan hero pertama mereka di media sosial. Di rumah Kak Yan pun anak-anak dara Kak…

Continue Reading
Raya 2020 Yang Unik
Kak Yan, Arissa, Alia, Asma dan suami

Raya 2020 Yang Unik

Masa Kak Yan menulis entry ni, kita sudah pun memasuki 13 Syawal. Cepatnya masa berlalu ya. Rasa baru sangat lagi kita sambut Raya kan. Tapi itulah masa makin cepat berlalu - diam tak diam hari…

Continue Reading

Sambut Birthday Lagi

Alhamdulillah! Pada 17 April lalu Kak Yan diberi kesempatan untuk menyambut birthday sekali lagi. Syukur atas nikmat umur ini. Dah tua dah Kak Yan ni. Yang menariknya tahun ni tarikh birthday Kak Yan jatuh dalam…

Continue Reading

Selamat Hari Lahir Tuan Suami

Lebih kurang dua minggu lalu tibalah giliran suami Kak Yan menyambut hari kelahiran dia yang ke-55. Kalau dulu-dulu ni kira umur pencen la ni. Seperti biasa kami sambut anak-beranak je. Anak-anak siap buat secret Whatsaap…

Continue Reading

Attending Asma’s Convocation Day

Ceritanya begini. Asma, our second daughter, concluded her study di Universiti Islam Antarabangsa pada awal Januari 2019 lalu. Selepas tu, while waiting for her chambering placement, dia berehat sekejap dan selalu jugak jadi assistant Kak…

Continue Reading

The 26th Wedding Anniversary

Syukur Alhamdulillah, Kak Yan dan suami diberi kesempatan umur dan kesihatan yang baik (walaupun dua2 dah mula sakit kaki bagai) untuk meraikan ulangtahun perkahwinan kami yang ke 26 beberapa hari yang lalu. Alhamdulillah. Pejam celik…

Continue Reading

Happy Birthday Arissa

Arissa, anak bongsu kami turns 23 on November 8 tempoh hari. Ikut adat istiadat keluarga memang kami akan celebrate birthday bersama-sama. Tapi tahun ni Kak Yan rasa guilty sikit sebab on her birthday, kami semua…

Continue Reading