Pedicure Dengan Alia

Cerita minggu lepas. Alia ajak keluar jalan-jalan. Katanya nak ala-ala 'girl's outing'. Mak boleh sahaja asalkan jangan guna kaki banyak sangat. Sejak kebelakangan ini kaki selalu sakit dan lenguh yang tak boleh bawak bincang. Mula…

Continue Reading

Harijadi Suami 2021 – Part 2

Sambung lagi cerita pasal harijadi suami. Kali ini bahagian kedua pulak. Walaupun kejadiannya dah lama, tapi Kak Yan nak jugak cerita atau kongsi gambar masa harijadi tersebut. Disebabkan harijadi suami jatuh pada hari Isnin, Kak…

Continue Reading

Harijadi Suami 2021- Part 1

Selepas dua tahun sambut harijadi di rumah sahaja disebabkan 'lockdown', tahun ini Kak Yan dan anak-anak bercadang nak belanja suami makan-makan di luar. Tahun ini nak lah bagi 'exclusive birthday meals' dekat suami sikit. Seperti…

Continue Reading
Arissa’s 25th Birthday
Arissa - The Birthday Girl

Arissa’s 25th Birthday

This is a very late entry. Anak bongsu kami Arissa celebrated her 25th birthday on Nov 8, 2021. Macam take percaya anak bongsu Kak Yan pun dah berusia 25 tahun. However, being the youngest, she…

Continue Reading

Asma’s Birthday 2021

Another late entry. This one is about Asma's 26th Birthday that we celebrated on August 24 tempoh hari. Seperti mana birthday Alia earlier, kami hanya did a birthday dinner sahaja this time around - al…

Continue Reading
Birthday Alia in 2021
The Birthday Girl Alia

Birthday Alia in 2021

Lamanya tak update kat ruangan Catatan Santai ni ya. Maklumlah sejak dua menjak kita kena duduk rumah je di kala musim pandemic Covid-19 begini memang terbatas lah segala aktiviti kat luar. Nak keluar pun takut.…

Continue Reading